Problems with new MAC update 10.12.4

Home Forums Support Problems with new MAC update 10.12.4

This topic contains 16 replies, has 11 voices, and was last updated by  DudkoEU 1 month, 1 week ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
  • Author
    Posts
  • #22093

    BigWesty
    Participant

    I updated my computer and now Train-Fever will not load.

    #22099

    General Failure
    Participant

    I have same problem

    Mac mini 2012, Mac OS Sierra 10.12.4 (16E195)

    Game purchased at Steam does not launch without any messages or visible bugs

    #22106

    johanjpk
    Participant

    Same problem here.

    MacBook Air (13-inch, Early 2015)

    MacOS 10.12.4

    I was planning to buy transport fever but I’m gonna wait until this is fixed.

    #22107

    bommel
    Participant

    Hi,

    same for me. Since 10.12.4 update Trainfever doesn’t start.

    Maybe related to new libc++.1 library.

    Here’s a log maybe helpful?
    dyld: Symbol not found: __ZNSt3__118shared_timed_mutex13unlock_sharedEv

    Referenced from: /System/Library/Frameworks/CoreDisplay.framework/Versions/A/CoreDisplay

    Expected in: mac64/libc++.1.dylib

    in /System/Library/Frameworks/CoreDisplay.framework/Versions/A/CoreDisplay


    ./run.sh: line 2: 22586 Abort trap: 6           DYLD_LIBRARY_PATH=mac64:$DYLD_LIBRARY_PATH mac64/TrainFever

    • This reply was modified 2 years, 7 months ago by  bommel.
    #22114

    Tom
    Keymaster

    Thank you everybody for the information – we are investigating the issue.

    Update: Please manually delete the files

    libc++.1.dylib
    libc++.dylib
    libc++abi.dylib

    from the Train Fever installation folder.
    ~/Library/Application Support/Steam/common/Train Fever

    An update removing the files automatically will be released as soon as possible.

    • This reply was modified 2 years, 7 months ago by  Tom.
    #22117

    General Failure
    Participant

    Tom, you did miss steamapps directory:

    ~/Library/Application Support/Steam/steamapps/common/Train Fever

    But advice helped me, thank you!

     

    #206738

    zackjords
    Participant

    2019.

    Problem: Train Fever won’t start.

    Solution: (based on Tom suggestion/solution)

    /Applications/Train Fever.app/Contents/Resources/game/mac64

    Delete:

    libc++.1.dylib,   

    libc++.dylib,   

    libc++abi.dylib

    #216119

    StankovCP
    Participant

    UPDATE:

    I started a new game free play and now the bug has gone.

    Im not sure if my save was corrupt or a scripting issue occurred.

    But I will just start a new game.

    Thanks again for making a wonderful game.

    #222702

    StankovCP
    Participant

    Hey What about your problem? Did you fix it? I have the same problem in Russian version. Reinstallation, resetting, calibration did not help. Earlier 4.0 game works great…

    #222706

    BigWesty
    Participant

    I received this email:
    zackjords wrote:

    2019.

    Problem: Train Fever won’t start.

    Solution: (based on Tom suggestion/solution)

    /Applications/Train Fever.app/Contents/Resources/game/mac64

    Delete:

    libc++.1.dylib,

    libc++.dylib,

    libc++abi.dylib

    Normal
    0

    false
    false
    false

    EN-US
    X-NONE
    X-NONE

    /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:”Table Normal”;
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-priority:99;
    mso-style-parent:”";
    mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
    mso-para-margin:0in;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:12.0pt;
    font-family:”Calibri”,sans-serif;
    mso-ascii-font-family:Calibri;
    mso-ascii-theme-font:minor-latin;
    mso-hansi-font-family:Calibri;
    mso-hansi-theme-font:minor-latin;
    mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
    mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}


    Post Link: http://www.train-fever.com/forums/topic/problems-with-new-mac-update-10-12-4/#post-206738

    I didn’t delete any of the files, because there is an update that did it for me. Program works fine now.

    #222734

    General Failure
    Participant

    I did check this game at Mac OS Mojave. It works without deleting *.dylib files.

    #222735

    AristovHD
    Participant

    Show the folder where the configurator is launched from. Try disabling all joysticks, leaving only one GF with any grip. And describe the problem in a nutshell, without half a page. If not difficult.

    #223120

    AvesLober
    Participant

    That problem and similar issues with mechanics and vendors in general, has been reported as mod related, start disabling a mod and try if the problem persists, and so on with all the mods you have. Hope that helps so you can still use your old savegame.

    #223413

    AvesLober
    Participant

    Ok, heres the fix for the SETA and docking issues. This is based on information derived from the FAQ you reference, several other posts at various places in this forum and from a FAQ at the Saitek support page.

    This applies to the Saitek X-56 Rhino flight stick as used in X3: Reunion. Havent tested it in TC or AP but have no doubt it will work.

    Background from Saitek:

    The calibration and test page for the flight stick shows button 15 continuously illuminated. There is no button 15 on the stick. Saitek support FAQ says this is normal as that is a communication channel between the throttle and the stick and is always active.

    The Fix:

    Open Steam. Select X3: Reunion from list of games. Right click on the game, select Properties, and select Launch Options. In Launch Option box type: -ignorejoy 15. Problems with SETA and Docking solved.

    PS: Confirmed fix works in both TC and AP. No more twitchy keyboard, SETA problems or docking issues. All works fine for me.

    I hope this helps someone else.

    #224878

    AvesLober
    Participant

    I will reuse the game with fewer mods as it worked well before.

    There are a lot of mods that I would use but when I use them all my framerate falls. I will just use those recommended 4.0.

    Thank you.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)

You must be logged in to reply to this topic.