TrainFever.exe has stopped working

Home Forums Support TrainFever.exe has stopped working

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • Author
    Posts
  • #6526
    elaleman
    Participant

    Hey there,

    I just purchased Train Fever through Steam, but didn’t manage to start it even once yet. Each time after starting the game through Steam it takes a second until Windows tells me “TrainFever.exe has stopped working” – the game doesn’t even start at all.

    I’ve been looking through the other support threads, but couldn’t find anything for solving this problem. I checked my drivers, they are the latest Nvidia ones, I checked the system requirements, they all fit, and I’m not using a laptop, nor a machine with two GPUs, hence I’m using the right one as well.

    Looking forward to an answer, hopefully with a solution for this problem!

    Michael

    #6527
    cRunshii
    Participant

    Did you try to turn of your Anti-Virus-program? If not, turn it off, install the game, start the game and then you can turn it on again. Hopefully this will work for you.

    Greetings from germany, cRunshii

    #6531
    elaleman
    Participant

    I just tried that, no changes at all. The same message keeps popping up, the game doesn’t start at all..

    #6542
    mikael
    Member

    Could you please tell us your steam name?

    #6561
    elaleman
    Participant

    That would be chaichy

    #6564
    mikael
    Member

    We can not find this user, we need the display name as shown in steam.

    #6567
    elaleman
    Participant

    That might be xxxx

    • This reply was modified 7 years ago by mikael.
    #6572
    mikael
    Member

    Okay, we do have a clue what this is about.

    Some how Train Fever can’t open your sound device. What sound-card do you have?

    If you find anything relating to that, please inform us, we’re working on our side to find the problem.

    #6575
    elaleman
    Participant

    Problem Solved! I haven’t had my speakers plugged in. By simply plugging them in and assigning them properly in Realtek HD Audio Manager the game started without a problem!

    #6578
    kif1993
    Participant

    I have the same problem!


    @mikael
    could I give you my steam name for you to take a look?

     

    #6586
    mikael
    Member

    Yes, but tomorrow. Have you already checked the most common issues thread? Most time it’s the graphics driver. Second place is AV.

    #6820
    kif1993
    Participant

    Thanks @mikael

    My steam name is: discobill228

    #6829
    mikael
    Member

    We need your steam display name.

    If you can find yourself in through this search, it’s the right one:

    http://steamcommunity.com/search/?x=0&y=0#filter=none&text=discobill228

    #6952
    kif1993
    Participant

    Thanks @Mikael

    My steam display name is Vercengetarix

    One point to note – TrainFever.exe doesn’t show up in my Nvidia Control Panel (every other game I have does). The problem I have is I get to the “Creating Terrain 0%” page, then the game just closes with no error report.

    Thanks for your help!

    #6965
    mikael
    Member

    Well you do have a intel hd 4000 card, right?

    We’re working on a patch that can improve this.

    But a user posted a solution with a newer driver it does work:

    http://www.train-fever.com/forums/topic/intel-hd-integrated-graphics/#post-6921

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 27 total)
  • The forum ‘Support’ is closed to new topics and replies.